Smyga system

Åh herregud,den här dagen tar aldrig slut! Just nu har jag två dagar med teori, men vi har ändå inte haft så mycket teori idag. Vi har varit nere i maskin och smugit system i princip hela dagen. Det innebär att man följer rör och ser hur allt hänger ihop i till exempel smörjoljesystem och kylvattensystem och så ritar man det på ett papper.
Det är mycket svårare än vad det låter! Det tar aldrig slut på rören, pumparna och ventilerna i maskinrummet på sådana här stora fartyg.

Nu har vi precis ätit middag och ska snart ha en extralektion. Hela klassen ska tvingas sitta och lyssna på ca en timmes föreläsning om skeppsstabilitet. YI-HAA! Not. Man är ganska seg i huvudet efter en så lång dag och ständigt gungande och rullande på havet.
Anledningen till att vi ska ha den här extrainsatta lektionen är för att imorn ska överstyrman berätta för oss om ballasttankarna och så vidare. Då tyckte läraren att vi skulle vara lite förberedda så att vi kan ställa smarta frågor imorn. Haha! Vi får väl se hur det går med det:)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0